Lidenskapen for idrett og trening satte tidlig retning for min fritid, og med årene har jeg også vært privilegert nok til å få muligheten til å jobbe med denne lidenskapen. Prestasjon og utvikling er noe jeg brenner for, og mestringen gjennom å få være en bidragsyter i andres utvikling og måloppnåelse er det som motiverer meg. Gjennom mitt trenervirke innen langrenn på både topp nasjonalt og internasjonalt nivå har jeg jobbet meg opp en kunnskap jeg ønsker å dele med de som er interessert i å få ut sitt potensial. Om det er deg, ta kontakt!

Utdanning

Jeg tok trenerutdanning ved Norges Idrettshøgskole (NIH) med spesialisering i langrenn. Min bacheloroppgave omhandlet teknikkutvikling gjennom en sesong for toppløpere, og jeg fikk gjennom mine år ved NIH lagt grunnlaget for min teoretiske kunnskap om idrett og trening.

Idrettskarriere

Jeg stortrivdes i idretten fra tidlig alder, og spesielt i utholdenhetsidrettene da det var der jeg opplevde mest mestring og utvikling. Langrenn har alltid vært mitt hovedfokus, men jeg var såpass interessert i all utholdenhetstrening at jeg har gjennomført store deler av treningen min i blant annet løping, sykling, kajakk, roing og svømming. Som langrennsløper satset jeg dedikert ved siden av studier og jobb frem til jeg var 23 år, med Norges cup og Skandinavisk cup som hovedmål. Selv om jeg satset hardt på egne resultater kom min trenergjerning først fra jeg var 20 år.

Trenererfaring

Min trenerkarriere startet i Kjelsås langrenn og Oslo skikrets hvor jeg jobbet i 6 sesonger fra 2012-2018. Jeg fikk her muligheten til å utvikle meg i et sterkt trenermiljø med flere av landets største langrennstalenter både på junior og senior. I 2018 ble jeg ansatt som trener for det Canadiske landslaget i langrenn. Jeg var store deles av mitt opphold den eneste ansatte forbundstreneren i Canada, og jobbet tett med både de beste juniorene og seniorene i landet. Det ble 4 utrolige lærerike og spennende år som trener i Canada, hvor jeg samtlige år var den yngste hovedtreneren i Verdenscupen.

Personlig

Jeg bor i Oslo sammen med min samboer Karoline. Min hverdag består hovedsakelig av jobb, videreutdanning, effektiv egentrening og mye sosialt.

 

La meg hjelpe deg å ta din trening og prestasjon til neste nivå!

 

Erik Bråten

Telefon

93085955

E-post

erik@topptrent.com

 

Hovedpunkter CV

  • Hovedtrener Canadiske langslaget i langrenn (18-22)
  • Klubb/kretstrener for junior/senior Kjelsås IL (12-18)
  • Utholdenhet og styrke coach Oslo idrettssenter (11-16)
  • Assistenttrener NTG Geilo (12/13)
  • Bachelorgrad fra NIH (ferdig 17)