Jeg er lidenskapelig opptatt av idrett, trening og utvikling. Mitt spesialområde er utholdenhetsidretter - først og fremst langrenn og løp.

Som landslagstrener i langrenn jobbet jeg med å gjøre verdens beste skiløpere enda bedre. Nå ønsker jeg å bruke den erfaringen og kunnskapen til å hjelpe deg til å få framgang og nå dine mål.

Utdanning

Hovedtyngden av min utdanning er fra Norges Idrettshøgskole. Der tok jeg trenerstudiet med spesialisering i langrenn og en mastergrad innen coaching og psykologi. Jeg har også tatt pedagogikk og studert to år ved universitet i USA rettet mot Sport management.

Idrettskarrière

Jeg var langt fra noen barnestjerne, men tidlig i tenårene ble jeg svært glad i å løpe. Jeg trente mye og hardt og hevdet meg etter hvert godt i gateløp. Men mot slutten av juniortiden var det langrenn som ble hovedidretten. Jeg fikk blant annet med meg et par klasseseire i Birken, flere pallplasser i internasjonale FIS-renn, deltok i U-23 VM for Norge og ble studentmester i USA. Men etter hvert ble interessen for å hjelpe andre til å nå sine mål, større enn lysten til å jage dem selv. Fra 2007 la jeg opp egen toppidrettssatsing og begynte som trener på fulltid. I seinere år har jeg gradvis begynt å løpe mer igjen - i 2020 løp jeg maraton på 2.29, i 2023 ble 10km løpt på 31.28 og i 2024 ble halvmaraton løpt på 1.06.

Trenererfaring

Jeg har jobbet både i klubb, krets og team - med yngre utøvere, juniorer, langløpere og seniorutøvere. Hovedsakelig har jeg vært trener innen langrennssporten, men jeg har også vært trener for løpere på høyt nivå innen mellom- og langdistanse. Ved siden av trenerjobbing har jeg også vært med som smører på Verdenscuprenn og mesterskap gjennom seks sesonger. Fra og med 2009 begynte jeg som trener på Norges Toppidrettsgymnas på Geilo. Etter åtte fine år der, ble jeg landslagstrener i langrenn. Først var jeg juniorlandslagstrener i to år etterfulgt av to år som trener for damelaget og verdens beste skiløpere.

Personlig

Jeg bor i Vang i Valdres, er gift med Lena og far til Falk og Martin. I Vang er jeg omgitt av flott natur og mulighetene for variert trening er gode. I en hektisk hverdag kan jeg ikke sette av mye tid til trening. Men korte, effektive økter holder formen godt ved like og gir både mentalt og fysisk velvære. 

La meg hjelpe deg til å nå dine mål

Se mer om hva jeg kan tilby her: Treningsveiledning

Kom i gang med et samarbeid her: Kom i gang