Det finnes ingen fasit når det gjelder trening. Men praktisk erfaring, forskning og teori har gitt mange holdepunkter i forhold til hva som fungerer godt. Om denne kunnskapen tilpasses dine erfaringer, egenskaper og ambisjoner, øker du mulighetene for å nå dine mål. Jeg kan sette opp planene som kombinerer dette - deretter er det bare å komme seg ut på trening!    

Min treningsfilosofi bygger i stor grad på det som historisk har fungert innen langrennssporten. Men verden går framover, det kommer stadig nye elementer som kan heve effekten av treningen. Det gjelder å implementere noe av dette uten å endre for mye av den basen som alle bør ha i bunn.

Dersom du er en ung utøver som vil bli best i verden, er variert og mye trening gjennom mange år det aller viktigste. Men det holder ikke å trene mye - kvaliteten, sammensettingen og totalen rundt treninga må være topp. Tålmodighet er viktig i en slik prosess, men det er selvsagt mulig å kombinere optimal langsiktig satsing med god utvikling og resultater underveis.

For deg som har trent i mange år, eller har begrenset tid til trening, finnes det heldigvis mange grep som kan gi deg mest mulig utbytte i forhold til mulighetene i din hverdag.